fredag 6 maj 2011

Seminarium med Fredrik Steen

Oj,oj vad bra han är Fredrik Steen! "Hundcoachen"!
Var & lyssnade på honom i Örebro i tisdags, i Brunnsparken.

Allting blir så himla logiskt när han berättar & svarar på alla frågor!
Han talade om att "1:a" på listan av frågor är "hunden gör utfall vid möte av annan hund", 2:a låg "hunden skäller när det kommer ngn & ringer på dörren" 3:a "drag i koppel o.s.v.

Ex. Att stampa hårt i golvet & skrika "TYST" åt hunden när det ringer på dörren,hjälper inte!

Däremot om man tränar ett par timmar med ngn granne eller kompis "(som kan ringa på dörren)kan man göra klart för hunden att hallen inte "tillhör" hunden då det ringer på dörren, utan den kan vara/ligga i köket eller ngn annanstans. Man kan även använda sig av en klicker. Så fort det ringer på dörren klickar man & lägger tex en godis på golvet i köket, då kopplar hunden ihop knackandet el. ringningen med att den får en godis i köket! På det viset behöver inte hunden stressa upp sig & känna sig manad att ta "hand" om besöket:)
För många gånger är inte hunden så "glad" som vi tror, utan jäkligt stressad. Jag skulle kunna skriva en hel del om seminariet, men får ni chansen att gå & lyssna på honom , ta den! Han förklarar på enkla sätt vad man kan testa för att få bort "problem"! Vi fick många goa skratt!! Han talade även om att det finns ju faktiskt inga "fel" eller "rätt"och att alla inte tycker som han vad gäller inlärning & ledarskap. Hur som helst var jag ju tvungen att fråga honom om Tuffa, om vi gjorde fel från början, som inte vågade säga till på skarpen el. ta tag i henne när hon blev "för mkt" pga hennes förflutna, hon visade sig direkt underlägsen tyckte jag när man sa till henne. Men nu har hon blivit mkt tuffare så nu "tål" hon lite mer, och rättar sig efter det jag säger!
Han talade då om att han tycker det bästa är om man tar "över" en hund som farit illa, att man inget vet om hundens bakgrund! Då blir den behandlad på rätt sätt, som en hund i "flock". Dessutom "tjatar" vi för mkt på våra hundar & belönar dem ibland förmkt med "godis" den bästa belöningen enligt Fredrik är "LEK". Det skapar den bästa relationen mellan hunden & "ledaren"!! Så nu ska jag definitivt lägga in mkt lek med både Tuffa & Bamse varje dag!!

1 kommentar:

Lämna gärna några tasstryck!