torsdag 23 april 2009

Avslutning på kontaktkursen!


Hej igen!

Igår var det avslutning på kursen! Den har gett både mig & Bamse jättemkt!

Först gick vi in och kollade på en MH-film! Det var intressant, eftersom jag & Bamse ska genomföra en sådan den 31:a Maj! Tänker även att gå och kolla på en vid klubben den 1:a maj! Ska bli kul & se om Bamse är "rastypisk"! Efter det gick vi ut & körde lite apportering & lydnad. Ziccan & Milla fick öva lite att gå över de blågula pinnarna. Sedan gick vi in igen för att gå igenom vad vi har gjort under dessa veckor. Det finns ett "mönster" att gå efter, det går att beskriva det så här:


  1. ORO-BALANS-FELBETÈENDE här ska man ju förstås sträva efter BALANS. Om inte hunden är i balans måste man hjälpa den att komma dit. Som när Bamse ofta använder felbetéende & även oro, måste jag ju snabbt få honom till balans igen. Då hjälper det med att antingen sätta honom & klia lite på bröstet och tala med honom eller så kör jag lydnad en stund, tills han är i BALANS.

  2. TECKEN-RETNINGAR-GÖRA RÄTT-POSITIV MINNESBILD, DVS MKT BERÖM betyder att man ger ett väldigt tydligt & starkt tecken så att hunden väljer att göra det du vill att den ska göra, istället för att välja retningarna som finns runtomkring! Och att aldrig glömma att ösa över BERÖM när hunden gör rätt!(Detta ska jag försöka lagra i min lilla hjärna hi,hi)

Här kommer det lite bilder från gårdagens kurs!


Ganska trött tror jag att Ziccan är.....ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ..............................Men nu börjar det likna ngt! Ziccan "in action"! Jätteduktig!Lilla Milla också på G! Ville gärna "studsa" över pinnarna! Men gick över dem ordentligt efter en stund! Också jätteduktig!!


Det var allt från avslutningen igår! Tack för en väl genomtänkt kurs, Catharina! Tack även Mariana för gott fika!
Nu blir det skogen med spårläggning & promenad!
Hej svejs! P.S. En lyckospark i baken ska Madde & Marcus ha idag! De hämtar sin lilla valp, Maja idag!D.S

2 kommentarer:

Lämna gärna några tasstryck!