måndag 26 juli 2010

Semester!! (2 veckor kvar!!)

Usch, kan man få ångest när det ändå återstår 2 veckor av semestern? Äsch då, inte riktigt än:)
Vi har tillbringat förra veckan uppe i Sälen, helt underbart skönt har det varit! vi hade hyrt stuga i Lindvallen även denna sommar. Den som har följt denna blogg kanske kommerihåg att vi har en tomt uppe i Hemfjälllstangen ca 1 mil från Lindvallen. Där tillbringade, Magnus & Johan, de första dagarna (el. Lördag tom Torsdag)! Förut har vi haft ett litet hus ståendes där men nu är det borta & vi har även fått en väg in till tomten! Nu har även märkpinnarna för huset kommit upp! Det blir faktiskt större än jag trodde:) Känns jätteskoj att det äntligen är pågång nu! Förhoppningsvis kommer även plattan dit före vintern så vi kan påbörja bygget till våren:))

Vad har vi hittat på mer då? Jo, vi har tagit ngra fjällpromenader och kört lite wp-promenader med Bamse & Tuffa! Vi hann även med ngra korta spår & apport- träning! För att inte tala om upplevelsebadet i Experium! Oj,oj, det kan jag varmt rekommendera för de som älskar fart och varma bad! Utomhuspoolen är som en enda STOR bubbelpool, jättevarm & skön! Inne har de 2 stora rutchkanor. Den största kanan åker man på stora gula gummiringar som finns för 1, 2 el. 3 personer! Den andra är en fartkana, om man ligger på rygg & trycker ned skuldrorna & hälarna går det riktigt fort:)Har aldrig badat så som jag gjorde där! De har även ett jättebra badland för de yngsta! Man kan ju även surfa där för den som vill, men det kostar ju extra förståss:( men det kan va kul & stå & kolla en stund! Pengar behöver man inte rda med heller! Vid incheckning får man en plastklocka på armen, den använder man när man ska låsa & låsa upp klädskåpet & man kan även betala med den inne på upplevelsebadet! Alla vuxna (över 16 år) får en kredit på 600 kr! Tyckte det var himla smidigt! Funkade jättebra:)

Nog om det här kommer det lite bilder:


Tuffa & Bamse utslagna efter en långpromenad!


10 ton rivningsmaterial kördes undan på Måndagen!


Bilden nedan: Johan är ju hur duktig som helst, här har han sjaktat grunden till huset!
Det blir ju ett hus med 2 "lägenheter". Där de fyra pinnarna står är våran sida! Ca 72 kvm + loft!
Innan vi började var det bara en kladdig "skogsväg" in, men nu har vi en riktig väg!!
Här nedan är Elin & Tuffa uppe på Lindvallens topp! så härlig utsikt:)

Innan vi började gå ned delade vi på en kall Öl! Här är jag Bamse & Tuffa!
Bamse ville ha de sista dropparna.....
De här korten togs i skogen här hemma igår! Tuffa i full fart som vanligt!!Min goa Bamse!

Till helgen är det utställning i Ransäter för Bamse! så nu är det väl egentligen i senaste laget att trimma honom, men så får det bli! Håll "tummen" för Bamse på Lördag!!
Kram

1 kommentar:

  1. Å vad härligt ni verkar haft det - jag ska upp till Sälen snart jag med, men jag kan tyvärr inte ta med hundarna då:(
    Lycka till på lördag;-)

    SvaraRadera

Lämna gärna några tasstryck!