fredag 20 mars 2009

Kurs och "kompis"

Hej igen!
I Onsdags var det kurs igen! Vi skulle träna på att få hundarna att "backa"!
Som vanligt var ju alla dofter väldigt intressanta, men träning ger färdighet (har tränat hemma nu och det funkar!) men på kursen gick det så där.... Jag vet ju iaf att han kan och ska f-n se till att det funkar lika bra där som hemma! Jag ger inte upp!
När vi hade tränat en stund körde vi lite lydnad, då lugnade han sig ngt.
Efter det så gick vi in för att tala om vilken valp man ska välja om man ska ha en. Det var väldigt intressant! Man ska faktiskt kunna se hur en valp kommer att bli redan när den kommer ut ur mamman! Helt otroligt! Den valpen som först tar sig till "snutten" utan att påverkas av störningar runtomkring och som tar den kortaste vägen dit, är den valp som oftast blir lättlärd och självständig. Den valpen ger sig även ut på äventyr, en bit från mamman, och är nyfiken.
De/den valp som stannar hos mamman, behöver oftast mest stöd och kan bli svåra att lära in saker. Så det beror ju även på vad man tänkt att man ska använda hunden till förstås!


Här kommer lite bilder från "backövningen":

Här är Smilla med matte Madde!

Här tränar Catharina att backa med Smilla! Det funkar bra till slut!
Det finns lite olika sätt att träna "backa" på. Här tar Catharina ett ben framför och går bakåt, säger förstås "backa"samtidigt!

Lilla Milla har fattat "backa" för länge sedan! "No problemas"!


Här är snygga Kaxxa! Världens goaste rottis!

Hann inte att ta så många kort som jag skulle vilja, har ju faktiskt en egen hund att träna med!

Här kommer det lite kort hemifrån! bla så har vi varit "bäbisvakt" en stund idag, jättekul"
Här delar Bamse sin sängplats med "syrran" Grynet!
Var ju bara tvungen att ta ett kort på min son, Pontus! Han ser ut som Stig-Helmer, eller?" Nej, Bamse, det är inte ngn flaggdag idag!"


Här är lite kort från dagens bus! Bamse och jag har varit "valpvakt" idag! det funkade jättebra med Bamse & Jojo! Här är det busingtime!Jojo tog över Bamses sovplats för en stund!


Vilka godingar!!


Nu har Jojo åkt till sin "farmor" och vi ska göra oss iordning för att fara ned till Borås där vi ska sova på Scandic! Imorgonbitti far vi vidare till Ullared för att shoppa loss ordentligt, ha,ha!
Hej så länge! (Uppdaterar här efter utställningen i Kga på Söndag!)

1 kommentar:

  1. Nähä här fanns det inte mycket till info. Jag som skulle se hur det gick i Karlskoga idag :-(
    Du skötte väl svansföringen hoppas jag haha

    SvaraRadera

Lämna gärna några tasstryck!